Måste erkänna att jag blir lite förvånad över hur kraftiga grundskillnader där finns.
Till samma mängd bär varierar vattenmängden från 3 dl till 3 liter...
Och till samma mängd bär och vatten varierar koktiderna från 20 minuter till 3 timmar!?
Mängden socker skiljer sig naturligtvis också, men det är nog mer en fråga om smak.
Detta är väl egentligen inte något större problem, men vad värre är;
I några fall måste man frysa bären i minst ett dygn innan, annars kan man bli kraftigt Förgiftad!
Några recept menar att det räcker att det varit lite nattfrost ute för att man inte ska stryka med och enligt andra kan man i princip köra ner hela busken i grytan utan att bry sig om varken frost eller frys...
Jag brukar inte vara så noga (läs bra) på att följa recept utan lagar hellre mat med hjärta och huvud, känsla och kunskap, smak och lukt. Det känns nästan som att jag får göra det även i detta fall...
Jag menar, Vad är det värsta som kan hända! Tydligen bara att man dör och det ska man ju göra ändå förr eller senare.
... Fast... Death by Saft känns kanske som ett lite mesigt sätt att dö på...
Jaja. Den som lever får se. Skål!
// Kiin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar